Nov 30, 2006

carolus rex – the alexander of the north

30 november.

Karl den XII’s dödsdag (föll vid Fredrikstens fästning). I Lund var det en stor dag när Karl den XII-föreningen marcherade genom stan. Eftersom många menade att föreningen stod för högerextrema åsikter och det faktum att nynassar gick i tåget, så dök det som regel alltid upp motdemonstranter. De få gånger det var snö blev det snöbollskrig. Andra år var det gatusten som flög genom luften. Kravaller! Status i dag? Ingen aning. Följ med på nyheterna....

30 november ett år (1992?) spelade Gluebellies på en keep-the-kids-away-from-the-streets-konsert på Norra Fäladens skola. Huvudattraktion var Eggstone. Magnifika Eggstone! (Måste leta upp mina gamla plattor...) Anyway; Inte bara höll vi ungarna borta från gatan, de var ganska långt borts från skolans aula också. Var de var? Efter att ha hört ett band med diverse elever som spelade Led Zeppelin falskt bortom allt förnuft, försvann samtliga till varm korv och biljard. Någon annanstans på skolan.

Bland allt vårt eget material hade vi övat in en cover: Kraftwerks The Model. Om jag minns riktig hamnade jag snart helt fel och hamrade på mina synthslingor i fullständigt fel takt och vers. Spelade nog ingen roll. Ljudmiksen var totalkass och synthen var nog inte den som låg överst. Länge leve leadgitarren.

Eggstone såg på oss. Vi såg på Eggstone. Och så drog vi alla hem. Vi var nöjda. Det var första gången vi hade en konsert. Förband till Eggstone. Stort.

No comments: