Meatballs of the year. Så var årets julköttbullar i frysbox:
1200 g fläskfärs, ca 4 dl havregryn (glutenfri med tanke på Kristoffer), 3 ägg, ca 3,5 dl kallt vatten, 3 gula lökar, 3 tsk salt, 3,5 tsk vitpeppar, 2 tsk svartppeppar
Lägg havregrynen i en skål och slå över vatten. Låt stå ca 15 minuter och svälla. Rör i två ägg i havregryn-vatten-blandningen. Lägg i färsen samt de resterande två äggen, riv löken direkt i skålen med övriga ingredienser och tillsätt kryddorna. (Be careful with the salt!) Blanda allt väl. Smaka och känn om kryddningen är bra.
Rulla lagom stora köttbullar (ska bli ca 100-500 st). Tänk på att de krymper vid stekning. Doppa händerna i kallt vatten under rullningen så går det lättare. Lägg de rullade köttbullarna på bakpapper på en långpanna. Sätt in i ugnen (200 grader). Vänd så att de får jämn färg runt om. Ta ut när de är bra stekta (provsmaka om du är osäker).
I år: Tror det blev 124 stycken.
No comments:
Post a Comment