Feb 27, 2007

dum, dummare, dummast och dummastare

Eminenta favoritblaskan "The Word", men undertiteln "More Than A Music Magazine", fortsätter med briljanta listor och underbara ärkebrittiska otvetydigheter.

Under rubriken "I'm with stupid" i marsnumret listar man de bästa idioterna i sitcom. Det finns bara åtta fasta sitcom-karaktärer och den absolut svåraste att bemästra är just idioten - "the Stupid One". Den där dumme.

Listan är klar färgad av at "The Word" är brittiskt och inte amerikanskt. Därför ingen Joey eller Kramer (är han egentligen dum...?). Homer Simpson dyker dock upp på tredje plats. Vinner gör karaktären Dougal i "Father Ted". En serie jag sett försvinnande lite av, men nyckelrepliken är hursomhelst en hit:

Dougal: Well, Ted, as I said before, it won't happen again.

På listan i övrigt hittar vi både Manuel från "Fawlty Towers" och Jim Hacker från "Yes Minister". "Black Adder" är representerat med två ärkeidioter. På nionde plats Lord Percy Percy ("Blackadder II") och på andra plats Prince George ("Blackadder the Third"). Prince George, självklart spelat av Hugh "House" Laurie. Och här får vi en nyckelreplik serverad som det bara är att memorera. Funkar på alla fester:

Prince George: As far as I'm concerned life is a big palace full of food, drink and comfy sofas.

Ingen ironi. Helt sant. Men ändå fullständigt, otroligt dumt. Humor när den är som bäst.
That's all for now.
Soffan väntar. Sov gott.

No comments: