Feb 3, 2009

bright side of life

Thorbjørn Jagland i dagens Aftenposten:
"Det vil i seg selv være et paradoks hvis et så prinsipielt spørsmål som ytringsfrihet blir underlagt partipisk. Særlig når det fremkommer at spørsmålet kan ha vært gjenstand for hestehandel og forsøk på å kuppe hverandre."
Blasfemidebatten rullar på. Stöttar Jagland (många personer kommer mer till sin rätt bakom kameran). Han jo verkligen ett bra poeng här. Tala om paradox. Men det struntar nog pramatiker-Stoltenberg fullständigt i. "Här och nu" är viktigare än "kanske imorgon".

Läser i samma tidning politisk redaktör Harald Stanghelles kritik mot den nya lagen under rubriken "Prinsipper til salgs". Och Are Slettan i NA24.no skriver "Pinlig hestehandel om ytringsfrihet".

Men är det inte alltid så här de håller på i politiken. Bara det att denna gången har, tack vare läckor och publika uttryck som "tvunget Arbeiderpartiet i kne", alla dörrar öppnats helt in till statsministerns kontor. Det är yttringsfrihet och öppenhet det. Om inte sannt, så bara för att ytterligare markera den totala paradoxen.

No comments: