Dec 12, 2006

skåning in santaland

12 december

Har några dagar att ta igen (10, 11 och idag). Det betyder mycket jul på en gång. Men så är det ju också nästan Lucia också. Hög tid att börja längta riktig ordentligt. Och uttrycka den stora, vackra, förbehållslösa kärleken til julen. Samt – börja fundera på om det blir en vit jul eller inte...

Wizzard: I Wish It Could Be Christmas Everyday

“Are you ready children? (yes! yes! yes!)

When the snowman brings the snow
Well he just might like to know
He's put a great big smile, on somebody's face
If you jump into your bed
Quickly cover up your head
Don't you lock the doors
You know that sweet Santa Claus in on the way"

Galningen Roy Wood och hans Wizzard med typisk 70-talsfiness (saxofon & co). En skön vinterbagatell komplett med bjällror, silvertrumpeter, barnkör och fisljud. (Return of singellistan?).

Elvis Presley: If Every Day Was Like Christmas

“Oh why can't every day be like Christmas
Why can't that feeling go on endlessly
For if everyday could be just like Christmas
What a wonderful world this would be”

Nu glömmer vi bort egoismen en stund (att få är viktigare än att ge osv) och tänker the big picture. Tänk på vad julen symboliserar och står för. Och tänk om alla i hela världen alltid kunde få uppleva precis den värme, samhörighet och glädje som utgör julens fundament. Inte bare en dag, eller en vecka om året, men absolut hela tiden. Och inte bara i den rika delen av världen, men överallt. Peace on earth and good will toward men and so on and so on. Alla älskar med varandra, alla är lyckliga och dansar på små vita moln. Perfect harmony. Inga mjuka klappar. Med kung Elvis som den store Santa in the Sky.
Dream on....

Dean Martin: Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

“Man it doesn't show signs of stopping
And I brought some corn for popping
The lights are turned down low
Let it snow let it snow”

Ja – ingen jul utan snö. Och nu måste till och med jag börja be om det. No more rain! Ser dåligt ut idag med 10 plussgrader och sol(!). Så jag satsar på att Dean Martin fixar allt. Som en slags snömakare. Sjung på Dean. Ta en GT och refrängen en gång till. Blöt inne. Vit ute.

No comments: